פיזיותרפיה עוסקת בתרפיה של הגוף (פיזיו + תרפיה).
זהו תחום רחב ומורכב, אשר עיקרו הינו אבחונן של בעיות במערכות התנועה של גוף האדם, שיקומן וכן מניעה של בעיות אלו.
זהו תחום פרא-רפואי, אשר העוסקים בו, מסייעים למטופליהם לשפר את איכות החיים שלהם.וזאת, באמצעות טיפולים אשר מטפלים בבעיות בשלד, בשרירים או במערכת העצבים.
מי מטופל בפיזיותרפיה?
אנשים רבים עם בעיות מגוונות נעזרים בשירותיהם של פיזיותרפיסטים.
אנשים בעלי נכויות אשר מבקשים להשתקם או לשפר את יכולותיהם המוטוריות, נפגעי תאונות דרכים או תאונות אחרות, אנשים אשר נפצעו במהלך פעילות ספורטיבית, והרשימה נמשכת ונמשכת.
מה עושים במהלך טיפול פיזיותרפיה?
הפעילויות המתבצעות במהלך טיפול פיזיותרפיה הן רבות ומגוונות. הפיזיותרפיסט לומד את הבעיה הספציפית של המטופל ומאבחן את מצבו. לאחר מכן, הפיזיותרפיסט בונה תכנית טיפול המיוחדת למטופל ולמטרת הטיפול.
חשוב להדגיש, כי זהו אינו מקצוע של "רפואה אלטרנטיבית", אלא מקצוע המבוסס על מדע ונשען על מחקרים אנטומיים נרחבים של גוף האדם, ובכלל זה, של מבנה השלד, המפרקים והשרירים.
באמצעות שימוש בטכניקות מגוונות, יכול הפיזיותרפיסט לזרז החלמה של חלק הפגוע בגוף, או לשפר פעילויות מוטוריות של הגוף, וכן, למנוע הדרדרות במקרים מסוימים.
טיפול פיזיותרפי, כולל לעיתים שימוש בטכניקות של הפעלת חום וקור על נקודות מסוימות בגוף, עיסויים, תרגילים פיזיים, ולעיתים אף שימוש בגירוי חשמלי.
לא כל אחד יכול להיות פיזיותרפיסט– אז מי כן?
על מנת לעסוק בתחום הפיזיותרפיה, יש לצבור ידע אקדמי רב ומגוון, וזאת לצד רכישת מיומנויות מעשיות רבות.
מאחר והמדובר בתחום רפואי לכל דבר, משרד הבריאות מפקח על לימודי הפיזיותרפיה, והוא המסמיך את המכללות השונות ללמד את התחום, ואת הפיזיותרפיסטים עצמם לעסוק בתחום.
רק מוסד לימודים אשר מוכר על ידי המועצה להשכלה הגבוהה וכן על ידי משרד הבריאות, יכול להכשיר פיזיותרפיסט.